Πανόραμα Μπαγκλαντές 12ημ.

Αναζητήστε το επόμενο σας ταξίδι εδώ

Πανόραμα Μπαγκλαντές 12ημ.

Πανόραμα Μπαγκλαντές 12ημ.

Σφηνωμένο ανάμεσα στην Ινδία και τη Βιρμανία, το Μπανγκλαντές αποτελεί το στολίδι του κόλπου της Βεγγάλης. Μία χώρα αυλακωμένη από το Δέλτα του Γάγγη και του Βραχμαπούτρα, δύο ποταμών που όχι μόνο αποτελούν πηγή ζωής για το λαό αλλά συνάμα ευλογία και κατάρα.

Από 1.730,00 €

Εγγυημένες αναχωρήσεις κάθε εβδομάδα ολο τον Χρόνο. 
Πόλεις που επισκεπόμαστε :  Ντάκα (4), Μπόγρα (2), Ρατζάχι (1), Τσιταγκόνγκ (1), Ρανγκαμάτι (1)
Επιλέξτε και Ταξιδέψτε mazi μας γιατί εχουμε: Απευθείας πτήσεις, Κεντρικά ξενοδοχεία, Τοπικός Ελληνας εμπειρος αρχηγος. Μεστές ξεναγήσεις με ειδικά ακουστικά, χρόνος ελεύθερος με πολλές προτάσεις για να κάνετε αυτό που εσείς θέλετε.  Μοιραζόμαστε mazi σας ολα οσα μάθαμε 30 χρόνια τώρα.
 
Καλέστε τωρα στην Αθήνα στο τηλ 210-6927000 ή στην Θεσσαλονίκη στο τηλ 2310-238025 η στείλτε mail στο [email protected]

Gallery

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και αναχώρηση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για τη Ντάκα, πρωτεύουσα του Μπανγκλαντές, το οποίο προήλθε από τα σπλάχνα της Ινδίας την εποχή του διαμελισμού της, με το όνομα Ανατολικό Πακιστάν που το διατήρησε μέχρι το 1971, όταν πήρε τη σημερινή της ονομασία η χώρα.

Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Στη συνέχεια ακολουθεί ξενάγηση της μεγαλούπολης των 7 εκατ. κατοίκων όπου μεταξύ των άλλων θα δούμε τους παλιούς Ινδουιστικούς ναούς, το φρούριο Λαλμπάγκ της εποχής Μουγκάλ, το Πανεπιστήμιο και φυσικά το ιστορικό μουσείο της πόλης.

Ολοήμερη εκδρομή στην πρωτεύουσα του Αρχαίου Βασιλείου της Βεγγάλης Σοναργκαόν, που χρονολογείται από τον 15ο αι. Εμείς θα απολαύσουμε την αίγλη και την μεγαλοπρέπεια των αρχοντικών σπιτιών ενώ θα έχουμε την ευκαιρία να ξεναγηθούμε στο ενδιαφέρον φολκλορικό μουσείο. Στη συνέχεια θα περάσουμε από την περιοχή του Μοϊναμαότι για να επισκεφθούμε τον βουδιστικό ναό Σαλμπάν Βιχάρα που χρονολογείται από τον 7ο αι. καθώς και το ομώνυμο βουδιστικό μοναστήρι. Αργά το απόγευμα επιστροφή στη Ντάκα.

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για τον βορρά της χώρας με τελικό προορισμό την Μπόγρα. Το κορυφαίο ωστόσο αξιοθέατο της ημέρας είναι ο Βουδιστικό Ναός Σομαπούρα όπου δικαίως προστατεύεται από την Unesco σαν μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς. Πρόκειται για έναν από τους σημαντικότερους ναούς της υποηπείρου και ανάγεται στην εποχή της κλασικής περιόδου Πάλα.

Σήμερα θα επισκεφθούμε την περιοχή της Ντιναζπούρ για να ξεναγηθούμε στον περίφημο Ινδουιστικό ναό Καντενζί. Φτιαγμένος από τερακότα, αποτελεί ένα μοναδικό δείγμα Μουγκάλ αρχιτεκτονικής. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την περιοχή Ραμσαγκάρ, 8 χλμ. νότια της Ντιναζμπούρ όπου βρίσκεται η οικολογική περιοχή της ομώνυμης λίμνης. Πρόκειται για ένα Εθνικό Πάρκο πλούσιο σε χλωρίδα και πανίδα αλλά και μοναδικής φυσικής ομορφιάς. Αργά το απόγευμα επιστροφή στη Μπόγρα.

Σήμερα λίγο πριν εγκαταλείψουμε την περιοχή της Μπόγρα θα επισκεφθούμε τον αρχαιολογικό χώρο του Μαχαστανγκάρ. Μαχαστάν σημαίνει ιερό μέρος και γκαρ φρούριο. Πρόκειται για την παλιά πρωτεύουσα του βασιλείου Πουρνταβαρντάνα που χρονολογείται από τον 3ο π.Χ. αιώνα και περιλαμβάνει την παλιά ακρόπολη και το μουσείο. Στη συνέχεια αναχωρούμε για την περιοχή Ναγκαόν όπου θα ξεναγηθούμε στο τζαμί Κουσούμπα, χτισμένο από μαύρο βασάλτη από την περιοχή του Μπιχάρ. Το τέμενος θεωρείται από τα ιερότερα της χώρας και λέγεται πως χτίστηκε το 1558 κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Μπαχαντούρ. Αργά το απόγευμα θα καταλήξουμε στο Ρατζάχι για διανυκτέρευση.

Η επίσκεψή μας στο βορρά της υδάτινης χώρας θα κλείσει με την επίσκεψη των Ινδουιστικών ναών στην περιοχή της Πούθια. Οι περισσότεροι χρονολογούνται από τον 16ο αιώνα και είναι χτισμένοι περιμετρικά της ομώνυμης λίμνης. Η μέρα μας θα τελειώσει καθώς θα προσεγγίζουμε την γνώριμή μας Ντάκα.

Η Ντάκα είναι μια σύγχρονη πόλη με έντονη προσωπικότητα. Στο καινούριο κομμάτι της πόλης υψώνονται υπερμοντέρνα κτίρια όπου έχουν την έδρα τους οι αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις της χώρας. Από την άλλη μεριά η Παλιά Πόλη, κρατά αναλλοίωτο τον αυθεντικό χαρακτήρα της και δικαιώνει τις περιγραφές των περιηγητών του περασμένου αιώνα. Εμείς σήμερα θα ανακαλύψουμε τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα της πρωτεύουσας και θα ξεναγηθούμε στο Τζαμί του Αστεριού, στον Ινδουιστικό ναό Ντακεσβάρι και στο Πολεμικό Μουσείο.

Αλλαγή σκηνικού σήμερα αφού η διαδρομή μας στο νότο της χώρας θα μας μεταφέρει στην Τσιτανγκόκ, χτισμένη στα ανατολικά του κόλπου της Βεγγάλης, που είναι η δεύτερη πιο σημαντική πόλη του γειτονικού Μπανγκλαντές.

Η μέρα μας ξεκινάει με την ξενάγηση της πόλης όπου κυρίαρχη θέση έχουν το μνημείο των Πεσόντων του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου και το Εθνολογικό Μουσείο. Στη συνέχεια εγκαταλεί­πουμε τις πεδινές περιοχές του Δέλτα του Γάγγη και του Βραχμαπούτρα και ανηφορίζοντας τους λόφους της περιοχής, διαμέσου ε­νός καταπράσινου τοπίου, φτάνουμε στην περιοχή του Ρανγκα­μάτι, εδώ που ζουν οι σινο-βιρμανικές φυλές α­κριβώς στο “ανθρωπολο­γικό μεταίχμιο” της υποη­πείρου με την ανατολική Ασία. Η απογευματινή μας γνωριμία με την πε­ριοχή ξεκινάει με μία ει­δυλλιακή βαρκάδα στη λίμνη της περιοχής και συνεχίζεται με επί­σκεψη της αγοράς της φυλής Σουβολόνγκ.

Πρωινή επίσκεψη στα «ξεχασμένα» χωριά των φυλών της περιοχής, που είναι χτισμένα αμφιθεατρικά στις πλαγιές των λόφων, πνιγμένα στο πράσινο και πλημμυρισμένα από “εικόνες” που έχουν χαθεί εδώ και καιρό σε άλλα μέρη της Ασίας. Στη συνέχεια περνώντας από ορυζώνες και παραπόταμους του Δέλτα, φτάνουμε το απόγευμα στην πρωτεύουσα του Μπαγκλαντές, Ντάκα. Μεταφορά στο αεροδρόμιο απ’ όπου πετάμε για την Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

Πρωινή άφιξη στην Αθήνα.

Περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Emirates/Qatar Airways.
 • Διαμονή: Πολυτελή Ξενοδοχεία 3*, 4* & 5*.
 • Γεύματα: Ημιδιατροφή καθημερινά.
 • Μεταφορές.
 • Τέλη εισόδων (π.χ. μουσεία).
 • Αχθοφορικά μιας αποσκευής κατ' άτομο.
 • Έξοδα βίζας για τις χώρες όπου απαιτείται.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Φιλοδωρήματα.
 • Ξεναγήσεις και εκδρομές.
 • Αντιπρόσωπο/Συνοδό.
 • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες.

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Προαιρετική ατομική ταξιδιωτική ασφάλιση κόστους 15€.
 • Ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο.

 

Για αναχωρήσεις απο την Θεσσαλονίκη περιλαμβάνονται οι ενδιάμεσες πτήσεις

Παρακαλούμε ενημερωθείτε για τις αναχωρήσεις από τους τιμοκαταλόγους μας

Downloads


 (0,00) Αριθμός χρηστών που βαθμολόγησαν (0)Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα.
Τα πεδία με (*) είναι υποχρεωτικά προς συμπλήρωση.

 
Η εταιρεία μας διατηρεί και επεξεργάζεται δεδομένα σύμφωνα με τον κανονισμό GDPR (EE 2016/679) και για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται προς εξυπηρέτηση κάθε έννομου συμφέροντος ή υποχρέωσης της και για την θεμελίωση, άσκηση ή υποστήριξη νομικών αξιώσεων.
Πληροφορίες για την Προστασία ΔεδομένωνΠληκτρολογήστε τον κωδικό που εμφανίζεται παρακάτω:

salt-61CA9A01 


Εκδρομές στην Ευρώπη

Μεγάλα ταξίδια

Newsletter


ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΔΕΙΑΣ Ε.Ο.Τ.(ΜΗΤΕ) : 0933Ε60000204101
ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΛΗ
Login-iconLogin
active³ 5.4 · IPS κατασκευή ιστοσελίδων · Όροι χρήσης