Πανόραμα Ιβηρικής, Γιβραλτάρ, Οχυρωμένες πόλεις της Πορτογαλίας 13ημ.

Αναζητήστε το επόμενο σας ταξίδι εδώ

Πανόραμα Ιβηρικής, Γιβραλτάρ, Οχυρωμένες πόλεις της Πορτογαλίας 13ημ.

Ένα ταξίδι στην Ιβηρική Χερσόνησο είναι μία μοναδική εμπειρία καθώς πρόκειται για μία περιοχή που όχι μόνο ξεχωρίζει για το φυσικό κάλος αλλά επιπλέον συγκεντρώνει ένα τεράστιο ενδιαφέρον από αρχιτεκτονική, ιστορική αλλά και θρησκευτική άποψη. Σε αυτό το ταξίδι καταφέραμε να δώσουμε έναν τόνο έντονης ιστορικής προσέγγισης, επισκεπτόμενοι πόλεις-οχυρά, παλάτια, μουσεία και ναούς που σηματοδοτούν σημαντικές στιγμές της γηραιάς ηπείρου. Με αφετηρία μεγάλες και σημαντικές πόλεις της χερσονήσου θα ξεδιπλώσουμε το κουβάρι μιας διαδρομής που φωτίζεται όχι μόνο από το προφανές αλλά και από αυτό που κρύβεται πίσω από λιγότερο γνωστά μέρη αλλά εξίσου σημαντικά. Σπουδαίοι ζωγράφοι, αρχιτέκτονες και πολεοδόμοι θα γίνουν για μας ξεναγοί και συνοδοιπόροι σε ένα ταξίδι τόσο σπάνιο όσο και μεστό. Όσοι αισθάνεστε αυτή τη δίψα του ακούραστου οδοιπόρου, ακολουθήστε μας.

Από 1.590,00 €

Πόλεις που επισκεπόμαστε : Χώρα: Ισπανία
Πόλη: Μαδρίτη (2), Μπανταχόθ (1), Σεβίλλη (2), Εστεπόνα (1), Γρανάδα (1), Έλτσε (1), Βαλένσια (1), Βαρκελώνη (2)
Χώρα: Πορτογαλία
Πόλη: Αλμέιδα (1)
Επιλέξτε και Ταξιδέψτε mazi μας γιατί εχουμε: Απευθείας πτήσεις, Κεντρικά ξενοδοχεία, Τοπικός Ελληνας εμπειρος αρχηγος. Μεστές ξεναγήσεις με ειδικά ακουστικά, χρόνος ελεύθερος με πολλές προτάσεις για να κάνετε αυτό που εσείς θέλετε.  Μοιραζόμαστε mazi σας ολα οσα μάθαμε 30 χρόνια τώρα.
 
Καλέστε τωρα στην Αθήνα στο τηλ 210-6927000 ή στην Θεσσαλονίκη στο τηλ 2310-238025 η στείλτε mail στο [email protected]

Gallery

Αναχώρηση με πρωινή πτήση για τη Μαδρίτη. Άφιξη στο αεροδρόμιο της πόλης και αναχώρηση για το Τολέδο μια ώρα περίπου νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας. Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής κληρονομιάς από 1986, πρωτεύουσα της Ισπανικής Αυτοκρατορίας κατά τον Μεσαίωνα, κέντρο πολιτισμού και διανόησης αποτελεί έναν φάρο στην Ιστορία της Ευρώπης. Κορυφαίο αξιοθέατο ο γοτθικός Καθεδρικός ναός που κοσμείται από τα απαράμιλλου κάλους έργα των Γκόγια και Θεοτοκόπουλου. Όσες φορές κι αν έχει δει κανείς το Τολέδο σίγουρα δε το χορταίνει. Αφού απολαύσουμε μια πεζοπορική βόλτα στην πόλη θα επιστρέψουμε στην Μαδρίτη για διανυκτέρευση.

 

Η Ισπανία υπήρξε μία μεγάλη αποικιοκρατική δύναμη. Σπουδαίοι μονάρχες, ιεράρχες και φυσικά τυχοδιώκτες συνεργάστηκαν γι’ αυτό. Η ανταμοιβή ήταν σπουδαία από την υπέρβαση των κοινωνικών προκαταλήψεων. Ο πλούτος που εισέρευσε στο βασίλειο, γέμισε τα παγκάρια της εκκλησίας, το βασιλικό θησαυροφυλάκιο και τις τσέπες μιας αστικής τάξης πρώην απόκληρων γεμίζοντας περηφάνια τους Ισπανούς και ζήλια τις βασιλικές αυλές της Ευρώπης που αποφάσισαν να μιμηθούν το πείραμα. Αυτός ο πλούτος και η δόξα αποτέλεσμα του ανοιχτού πνεύματος που εμφυσήθηκε στους Ισπανούς από το ανακάτεμα του αραβικού, Μαυριτάνικου ταμπεραμέντου με τον συντηρητισμό της Ευρώπης, καταγράφεται στα κορυφαία μνημεία της πόλης. Παλάθιο Ρεάλ και Μουσείο Πράδο, δύο κορυφαία ιδρύματα κρατούν στις αίθουσές τους όλες τις αποδείξεις του ένδοξου παρελθόντος. Σήμερα λοιπόν θα τα απολαύσουμε κι εμείς σε συνδυασμό με την ξενάγηση της πόλης.

 

Το χρυσάφι του Ελ Ντοράδο ήταν αυτό που χρηματοδότησε ένα από τα σημαντικότερα έργα του 16ου αιώνα στην Ισπανία. Ο Φίλιππος ο 2ος με τη βοήθεια του διάσημου αρχιτέκτονα Χουάν Μπατίστα Ντε Τολέδο, αποφασίζει να υμνήσει την κοσμική και θρησκευτική εξουσία και χτίζει την Βασιλική Πόλη του Σαν Λονρέντζο ντε Εσκοριάλ. Το μνημείο μοναδικών διαστάσεων και τεράστιας αρχιτεκτονικής αξίας βρίσκεται στη λίστα της UNESCO από το 1984. Αφού απολαύσουμε την ξενάγησή μας στους χώρους του συνεχίζουμε για την Αλμέιδα, ένα μικρό χωριό της Πορτογαλίας λίγο μετά τα σύνορα. Πρόκειται για την πρώτη οχυρωμένη πολίχνη που θα συναντήσουμε με κάστρο του 17ου αιώνα όπου θα θαυμάσουμε τις μνημειώδεις πύλες του Portas de Sao Francisco. Διανυκτέρευση στην ευρύτερη περιοχή.

 

Σήμερα θα γνωρίσουμε μικρές πόλεις κοσμήματα στη μεθόριο, με πρώτο σταθμό το πανέμορφο χωριό Μονσάντο. Το ιερό Βουνό όπως ονομάζονταν στα λατινικά. Χτισμένο πάνω σε γρανιτένιους όγκους εντυπωσιάζει με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του αλλά και την ιστορία του, πλούσια σε Ιππότες και Μάγιστρους. Στη συνέχεια αναχωρούμε για το Καστέλο Μπράνκο. Πρόκειται για μια άλλη οχυρωμένη πόλη που παίρνει το όνομά της «Λευκό Κάστρο» το 1215 από τον Πάπα Ινοκέντιο τον 2ο. Εμείς αφού θαυμάσουμε τους κήπους του Αρχιεπισκοπικού Μεγάρου θα αναχωρήσουμε για το Έλβας. Σημαντική οχυρωμένη πόλη της πορτογαλικής μεθορίου ξεχωρίζει για το κάστρο, τον καθεδρικό ναό γοτθικού ρυθμού και το εξαίρετο ρωμαϊκό υδραγωγείο του. Διανυκτέρευση στην πόλη της Εστρεμαδούρα Μπανταχόθ, λίγο μετά τα σύνορα με την Ισπανία.

 

Σήμερα ξεκινάμε για την Κόρδοβα, χτισμένη στις όχθες του Γουαλκιβίρ μια πόλη που γνώρισε μεγάλη ακμή καθ’ όλη τη διάρκεια του 8ου αιώνα μ.Χ., όταν υπό την εξουσία των Μαυριτανών έγινε πρωτεύουσα Εμιράτου του Αμπντ αλ Ραχμάν Γ’. Το ιστορικό κέντρο της πόλης ανακηρύχθηκε το 1984 Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO και πραγματικά πρόκειται για μία πόλη αμάλγαμα διαφορετικών πολιτισμών και θρησκειών κατά το πέρασμα των αιώνων. Κορυφαίο φυσικά αξιοθέατο το Τζαμί της, η περίφημη «Μεσκίτα». Στη συνέχεια αναχωρούμε για την χιλιοτραγουδισμένη Σεβίλλη.

 

Πρόκειται για την καλλιτεχνική, πολιτιστική και οικονομική πρωτεύουσα της νότιας Ισπανίας και πρωτεύουσα της Ανδαλουσίας. Το πολεοδομικό της σχέδιο αγκαλιάζεται δυτικά από τον ποταμό Γουαδαλκιβίρ. Η μακραίωνη ιστορίας της ξεκινά από την αρχαιότητα όπου σύμφωνα με την μυθολογία ιδρύθηκε από τον Ηρακλή και αργότερα κατακτήθηκε και επανιδρύθηκε από τους Φοίνικες. Σημαντική πόλη των Ρωμαίων με υδραγωγείο και σπουδαία επισκοπή θα πέσει τον 7ο αιώνα στα χέρια των Βανδάλων και των Γότθων, για να καταλήξει έναν αιώνα αργότερα ως ένα από τα σημαντικότερα κέντρα αραβικού πολιτισμού στην Ευρώπη με θαυμάσια οχύρωση. Ο Φερδινάνδος Γ’ της Καστίλης την ανακατέκτησε το 1248 και ισπανοποίησε το όνομά της σε Σεβίγια ενώ κατά τον 15ο αι. η Σεβίλλη έγινε η πιο σημαντική εμπορική πόλη του βασιλείου του. Η πρωινή μας ξενάγηση είναι εύγλωττη αυτού του παρελθόντος! Το απόγευμα ωστόσο θα ξεχυθούμε στους δρόμους της για να ανακαλύψουμε το σύγχρονο προφίλ της με το έντονο ταμπεραμέντο και τους ήχους του φλαμέγκο.

 

Κατηφορίζοντας προς το νότο μάς περιμένει μία εντυπωσιακή πόλη, η Χερεθ ντε λα Φροντέρα στην επαρχία Καντίθ. Η πόλη δεν είναι γνωστό πότε ιδρύθηκε. Πιθανώς ταυτίζεται με την αποικία των Φοινίκων Ξέρα. Το Φροντέρα σημαίνει σύνορο και αναφέρεται στο γεγονός ότι αποτελούσε το σύνορο ανάμεσα στην Ισπανία και τα γειτονικά μαυριτανικά κράτη. Η Χερέθ είναι γνωστή για το ποτό σέρι, το οποίο παράγεται στην πόλη, το φλαμένκο και τα άλογά της. Εμείς θα την γνωρίσουμε μέσα από μία πεζοπορική ξενάγηση και στη συνέχεια αναχωρούμε για το Γιβραλτάρ, μια μικρή βραχώδης χερσόνησος έκτασης περίπου 6,5 τ.χλμ., στο σημείο εκείνο όπου ενώνονται η Μεσόγειος Θάλασσα με τον Ατλαντικό Ωκεανό. Λόγω της προνομιακής του γεωγραφικής θέσης και της στρατηγικής του σημασίας για τον έλεγχο της ναυσιπλοΐας, το Γιβραλτάρ αποτέλεσε επί πολλούς αιώνες σημείο έντονων αντιπαραθέσεων. Το αρχικό όνομα ήταν «βράχος του Ταρίκ». “Ο Βράχος” ξεπροβάλει αγέρωχος σχίζοντας το γαλάζιο της θάλασσας και η ιστορία του χρονολογείται από το 711 μ.Χ. ενώ ίχνη κατοίκησης που έχουν βρεθεί σε σπήλαιο χρονολογούνται στα 40.000 έτη πριν. Εμείς θα γνωρίσουμε αυτή την ξεχωριστή γωνιά της Μεσογείου και τέλος θα καταλήξουμε στην Εστεπόνα στις ακτές της Μεσογείου για διανυκτέρευση.

 

Η Ισπανία έχει πολλά καλοφυλαγμένα μυστικά κι ένα από αυτά είναι η Ρόντα. Δραματικό τοπίο, απόκρημνοι βράχοι και μια πόλη κόσμημα που δεν της λείπει τίποτα… «Μπαλκόνια» που σου κόβουν την ανάσα, ρωμαϊκές γέφυρες, φαράγγια!
Οι Αμερικανοί καλλιτέχνες Έρνεστ Χέμινγουεϊ και Όρσον Ουέλς πέρασαν πολλά καλοκαίρια στην Ρόντα. Και οι δύο έγραψαν για την ομορφιά της πόλης και εμπνεύστηκαν από αυτή. Το τέλος της μέρας θα μας βρει στην Γρανάδα

Τι πιο ωραία να ξεκινήσουμε τη μέρα μας από μια όμορφη ξενάγηση στην πάντα γοητευτική Γρανάδα για να γνωρίσουμε τα εκπληκτικά αραβουργήματα της Αλάμπρα και τους κήπους της Χενεραλίφε. Η πόλη διατηρεί σαφώς τον παλαιό αραβικό χαρακτήρα της καθώς και πολλά περίφημα για την καλλιτεχνική τους αξία κτίρια που κάνουν την πόλη ένα πολιτιστικό και τουριστικό κέντρο της Ισπανίας. Λίγο αργότερα θα πάρουμε τον δρόμο για την Μούρθια, κτισμένη στις όχθες του ποταμού Σεγούρα. Η Μούρθια ιδρύθηκε από τον εμίρη της Κόρδοβας Αμπντ αλ-Ραχμάν Β’ το 826 μ.Χ. με το όνομα Μούρσιγια ενώ διαθέτει έναν μεγάλο αριθμό μπαρόκ κτιρίων που εντυπωσιάζουν τον επισκέπτη. Μετά την ξενάγησή μας θα καταλήξουμε στο Έλτσε του Αλικάντε για διανυκτέρευση.

 

Ανηφορίζοντας προς τις ανατολικές ακτές της Ισπανίας, θα φτάσουμε νωρίς το μεσημέρι στην πανέμορφη Βαλένσια, στις όχθες του ποταμού Γκουαδαλαβιάρ. Στο ιστορικό της κέντρο συναντάται ένα πυκνό δίκτυο μνημείων ιδιαίτερης ιστορικής και αρχιτεκτονικής αξίας, στα οποία περιλαμβάνεται και η Llotja de la Seda (Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από το 1996) ενώ ορόσημό της είναι αναμφίβολα η Πόλη των Τεχνών και των Επιστημών (Ciutat de les Arts i les Ciències), ένα πρωτοποριακό και φουτουριστικό συγκρότημα – μουσείο σχεδιασμένο από τον Σαντιάγο Καλατράβα. Στην απογευματινή μας ξενάγηση θα διατρέξουμε το πλούσιο ιστορικό της παρελθόν που ξεκινάει από την αρχαιότητα και θα γνωρίσουμε σπουδαία μνημεία μεταξύ των οποίων και τον καθεδρικό ναό της.

 

Μετά το πρωινό μάς περιμένει μία διαδρομή κατά μήκος της Ιβηρικής θάλασσας με τελικό προορισμό του ταξιδιού μας τη Βαρκελώνη, μία μοντέρνα και γοητευτική πόλη που αντανακλά τον σφυγμό μια μεστής και ζωντανής αστικής περιοχής που όμως δεν υπολείπεται καθόλου σε μνημεία και αρχιτεκτονικά θαύματα. Υπέροχη ανάπλαση στην παραλία, η γραφική Μπαρτσελονέτα, σικ καταστήματα και όμορφη παλιά πόλη. Τι άλλο να θελήσει κανείς γι’ αυτο το ελεύθερο απόγευμα. Και μόνο η αύρα της Μεσογείου είναι αρκετή για να μας βάλει στο κλίμα της πόλης!

 

Πρωινή ξενάγηση στην πανέμορφη πόλη όπου θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε ξεχωριστές εικόνες, όπως τα πανέμορφα κτίρια των μεγάλων λεωφόρων και την παλιά μεσαιωνική συνοικία Μπάριο Γκότικο. Θα δούμε τα περίφημα κτίρια του αρχιτέκτονα Γκαουντί, την εκκλησία Σαγκράδα Φαμίλια (Αγία Οικογένεια), θα επισκεφθούμε το Ολυμπιακό Χωριό και το παλιό λιμάνι και θα ανηφορήσουμε στον λόφο Μόντζουικ για να θαυμάσουμε την πόλη από ψηλά και να δούμε τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις που φιλοξένησαν την Ολυμπιάδα του 1992. Το απόγευμα ξεκινώντας από την πλατεία έμβλημα της πόλης, την Placa Catalunya περπατήστε στον περίφημο πεζόδρομο La Rambla με μήκος 1,5 χιλιόμετρο και κατάληξη στο λιμάνι όπου δεσπόζει το 75 μέτρων άγαλμα του Χριστόφορου Κολόμβου ο οποίος δείχνει, βεβαίως, προς την Αμερική.

 

Γεμάτοι εντυπώσεις από ένα ταξίδι γεμάτο χρώμα, ήχους και μυρωδιές επιστρέφουμε με απευθείας μεσημεριανή πτήση στην Αθήνα.

 
credits to: mattfbriggs

Περιλαμβάνονται:

 • Διαμονή: Ξενοδοχεία 3*sup, 4*.
 • Γεύματα: Πρωινό καθημερινά.
 • Μεταφορές: Όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Φ.Π.Α.
 • Αντιπρόσωπο/Συνοδό.
 • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες.

 

Δεν Περιλαμβάνονται:

 • Τέλη εισόδων: Σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.
 • Αχθοφορικά.
 • Φιλοδωρήματα.
 • Προαιρετική ατομική ταξιδιωτική ασφάλιση κόστους 15€.
 • Ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο.
Παρακαλούμε ενημερωθείτε για τις αναχωρήσεις από τους τιμοκαταλόγους μας

Downloads

Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα.
Τα πεδία με (*) είναι υποχρεωτικά προς συμπλήρωση.

 
Η εταιρεία μας διατηρεί και επεξεργάζεται δεδομένα σύμφωνα με τον κανονισμό GDPR (EE 2016/679) και για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται προς εξυπηρέτηση κάθε έννομου συμφέροντος ή υποχρέωσης της και για την θεμελίωση, άσκηση ή υποστήριξη νομικών αξιώσεων.
Πληροφορίες για την Προστασία ΔεδομένωνΠληκτρολογήστε τον κωδικό που εμφανίζεται παρακάτω:

salt-FED1E83C 


Εκδρομές στην Ευρώπη

Μεγάλα ταξίδια

Newsletter


ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΔΕΙΑΣ Ε.Ο.Τ.(ΜΗΤΕ) : 0933Ε60000204101
ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΛΗ
Login-iconLogin
active³ 5.4 · IPS κατασκευή ιστοσελίδων · Όροι χρήσης