Χώρες Βαλτικής - 7ημ.

Αναζητήστε το επόμενο σας ταξίδι εδώ

Χώρες Βαλτικής - 7ημ.

Λιθουανία - Εσθονία - Λετονία, τα καλύτερα "κρυμμένα" μυστικά της Ευρώπης

 

Ένα ταξίδι στις Βαλτικές Χώρες, Λετονία, Εσθονία, Λιθουανία, είναι ένα οδοιπορικό στην πιο παρθένα και άγνωστη περιοχή της Ευρώπης. Βγαλμένες απ’ τη λήθη του παρελθόντος, οι τρεις χώρες της Βαλτικής, όχι μόνο διεκδικούν επάξια μια θέση ανάμεσα στις πιο όμορφες χώρες του κόσμου αλλά διατηρούν ακόμα το πλούσιο ιστορικό και καλλιτεχνικό παρελθόν με μνημεία που σφράγισαν την ιστορική τους διαδρομή και παραμένουν οι πιο απτές μαρτυρίες του χθες. Μια φύση μοναδική με πανέμορφα δάση και κάστρα. Πόλεις με γραφικά σοκάκια και επιβλητικά κτίρια και ένας κόσμος που χαμογελά και χαίρεται τη ζωή μεταδίδοντας αυτή την εύθυμη ατμόσφαιρα στον ταξιδιώτη που θα τις επισκεφθεί.

 

 

 

Από 695,00 €

Εγγυημένες αναχωρήσεις κάθε εβδομάδα ολο τον Χρόνο. 
Πόλεις που επισκεπόμαστε : Βίλνιους, Κάουνας, Ρίγα, Ταλίν
Επιλέξτε και Ταξιδέψτε mazi μας γιατί εχουμε: Απευθείας πτήσεις, Κεντρικά ξενοδοχεία, Τοπικός Ελληνας εμπειρος αρχηγος. Μεστές ξεναγήσεις με ειδικά ακουστικά, χρόνος ελεύθερος με πολλές προτάσεις για να κάνετε αυτό που εσείς θέλετε.  Μοιραζόμαστε mazi σας ολα οσα μάθαμε 30 χρόνια τώρα.
 
Καλέστε τωρα στην Αθήνα στο τηλ 210-6927000 ή στην Θεσσαλονίκη στο τηλ 2310-238025 η στείλτε mail στο [email protected]

Gallery

Πρωινή αναχώρηση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την πρωτεύουσα της Λιθουανίας.  Άφιξη και εγκατάσταση στα δωμάτια. Η Βίλνα ή  Βίλνο και σήμερα Βίλνιους, χτισμένο στη συμβολή των ποταμών Βίλνελε και Νέρις, είναι σήμερα η μεγαλύτερη πόλη της Λιθουανίας. Στην βόλτα που ακολουθεί, πάντα με την συνοδεία του έμπειρου αρχηγού, θα πάρουμε μια πρώτη εικόνα της πόλης την οποία θα γνωρίσουμε καλύτερα στην αυριανή μας ξενάγηση. Δείπνο.

Στην πρωινή ξενάγηση του Βίλνιους θα περπατήσουμε στην  κύρια πεζοδρομημένη αρτηρία, την οδό Pilies,και θα φτάσουμε στο πρώτο και ιστορικό πανεπιστήμιο της Βίλνας, επίσημα “Πανεπιστήμιο Β. Καπτσούκας” του 1579. Θα θαυμάσουμε τον Καθεδρικό Ναό της Θεοτόκου και θα επισκεφτούμε το παρεκκλήσι του, θα περάσουμε από την Πύλη της Dawn με το μοναδικό ξυλόγλυπτο της Παναγίας και θα οδηγηθούμε στη συνοικία Ουζούπης  ‘στην άλλη πλευρά του ποταμού’. Ο ναός του Αποστόλου Πέτρου και Παύλου όπως και της Αγίας Άννας θα μας εντυπωσιάσουν ενώ θα μας γοητέψει το καταπράσινο περιβάλλον που περιβάλλει την πόλη. Στην συνέχεια θα μεταφερθούμε  στην  περιοχή του Τρακάι που θα μας αποκαλύψει μια πόλη κυριολεκτικά χτισμένη πάνω στο νερό, περιτριγυρισμένη από περισσότερες 200 λίμνες και 21 μικρά νησάκια. Ως έτος ίδρυσής του θεωρείται το 1337, όπου για πρώτη φορά αναφέρεται από τους Τεύκτονες Ιππότες, ενώ ένα ακόμη σημαντικό χαρακτηριστικό του Τρακάι είναι η πολυπολιτισμικότητα του, καθώς εκτός από τους Λιθουανούς, για αιώνες έχουν ζήσει εδώ Ρώσοι, Τάταροι, Πολωνοί και Εβραίοι. Τα τρία μεσαιωνικά κάστρα που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του, έχουν συνδεθεί με πλήθος θρύλων και παραδόσεων της περιοχής. Σημαντικότερο θεωρείται αυτό που βρίσκεται στο νησάκι της λίμνης Γκαλβέ, του 15ου αιώνα. Επιστροφή στο Βίλνιους και απόγευμα ελεύθερο. Γεύμα.

Αφήνουμε το Βίλνιους και κατευθυνόμαστε στο Κάουνας, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Λιθουανίας και πρώην προσωρινή πρωτεύουσά της, στη συμβολή των ποταμών Nemunas και Neris. Δημιουργήθηκε τον 13ο αιώνα με την ανέγερση του πρώτου και μεγαλύτερου αμυντικού κάστρου της εποχής αυτής στη Λιθουανία. Περπατώντας στην περιοχή του κάστρου και ατενίζοντας πανοραμικά την πόλη διαπιστώνουμε ότι πολλά στοιχεία της πολιτισμικής και αρχιτεκτονικής κληρονομιάς διατηρούνται μέχρι και σήμερα. Ανάμεσα τους βρίσκονται η εκκλησία της Αγίας Γερτρούδης, το Δημαρχείο της πόλης το οποίο ονομάζεται επίσης και “Λευκός Κύκνος”, αλλά και ο Καθεδρικός Ναός. Ακολουθεί επίσκεψη στο Λόφο των Σταυρών, που αποτελεί τόπο προσκυνήματος του Λιθουανικού καθολικισμού και αμέσως μετά το ανάκτορο Ρούνταλε, χτισμένο τον 18ο αιώνα από τον μέγα αρχιτέκτονα Ραστρέλι, έδρα του Ερνστ Γιόχαν φον Μπούρεν, Δούκα του Κόρλαντ  Άφιξη το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας στη Ρίγα. Δείπνο.

Η Ρίγα είναι μια αρχοντική πόλη με φινέτσα και αρχιτεκτονική. Στις όχθες του ποταμού Νταουγκάβα, περιτοιχισμένη από πανύψηλα τείχη, η κουκλίστικη, πολυπρόσωπη πρωτεύουσα της Λετονίας αποτελεί ιδανικό προορισμό.  Πλατείες με εντυπωσιακά κτίρια, δαιδαλώδη πλακόστρωτα δρομάκια, όμορφα πυργόσπιτα, συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό. Ο Καθεδρικός Ναός με τα χαρακτηριστικά κόκκινα τούβλα, οι περίφημες εκκλησίες του Αγίου Πέτρου και Αγίου Ιακώβ, τα καταπληκτικά κτίρια που άφησε παρακαταθήκη ο σπουδαίος Αιζενστάιν, η μικρή και η μεγάλη εμπορική Συντεχνία, είναι σταθμοί της πρωινής μας ξενάγησης. Θα επισκεφτούμε την Κεντρική Αγορά, πολύχρωμη, φασαριόζικη και πάνω απ’ όλα αυθεντική, συνδυάζει το σοβιετικό παρελθόν με το ευρωπαϊκό παρόν, ενώ στον ελεύθερο χρόνο σας προτείνουμε το  Μουσείο της Κατοχής της Λετονίας το οποίο παρουσιάζει την Ιστορία της χώρας την περίοδο 1940-91: από τη γερμανική κατοχή στη Σοβιετική Ένωση και από κει στην ανεξαρτησία. Μια προαιρετική βαρκάδα στα κανάλια της πόλης θα μας γαληνέψει με το καταπράσινο τοπίο που περιβάλλει το ιστορικό κέντρο. Ακολουθεί επίσκεψη στο ανακαινισμένο μουσείο των αυτοκινήτων όπου και θα θαυμάσουμε τα αυτοκίνητα – αντίκες που φιλοξενούνται. Μεταφορά στη συνέχεια στη κοντινή λουτρόπολη Γιούρμαλα, περιοχή που μας γοητεύει αμέσως μόλις την αντικρύσουμε. Χτισμένη σε μια τεράστια αμμώδη παραλία της Βαλτικής,  μόλις δεκαπέντε χιλιόμετρα μακριά από την πρωτεύουσα Ρίγα, αποτελεί αριστοκρατικό θέρετρο με παράδοση πάνω από εκατόν πενήντα χρόνια. Παλιά ανακαινισμένα ξενοδοχεία, παραδοσιακές ντάτσες, με την χαρακτηριστική Βαλτική αρχιτεκτονική και ο  πεζόδρομος να διασχίζει το ιστορικό κέντρο θα ξεδιπλώσουν μπροστά μας έναν από τους δημοφιλέστερους τόπους διακοπών της Ρώσικης  Αυτοκρατορίας. Επιστροφή στη Ρίγα και απόγευμα ελεύθερο στη διάθεση σας. Γεύμα.

Συνεχίζουμε το οδοιπορικό μας με ενδιάμεσες στάσεις και τελικό προορισμό, το Ταλλίν. Πρώτη στάση στο κάστρο των Ιπποτών Τουράιντε, των αρχών του 13ου αιώνα, και στο καταπράσινο περιβάλλον της Σιγκούλντα με το παλιό Δημαρχείο να δεσπόζει σε ένα υπέροχο κήπο. Στη συνέχεια, καταπράσινο τοπίο με άφθονα νερά, λίμνες και ποτάμια, ανοίγεται μπροστά μας, στη πορεία προς τη πόλη Ταρτού, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Εσθονίας, σημαντικό πνευματικό και πολιτιστικό κέντρο και έδρα του παλαιότερου Πανεπιστημίου της χώρας. Θα βρεθούμε 186 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Ταλλίν, στην επαρχία Τάρτου,  το κέντρο της νότιας Εσθονίας. Ο ποταμός Εμάγιογκι, που συνδέει τις δύο μεγαλύτερες λίμνες της Εσθονίας, διασχίζει τη πόλη. Η συνθήκη ειρήνης του Ταρτού θεωρείται το «πιστοποιητικό γέννησης» της Δημοκρατίας της Εσθονίας και η επίσκεψή μας στην πόλη θα μας συναρπάσει με τους μεγάλους δρόμους, το πεζοδρομημένο ιστορικό κέντρο και τα αριστοκρατικά κτίρια.   Άφιξη το βραδάκι στο Ταλλίν. Δείπνο.

H γνωριμία μας με την πόλη θα ξεκινήσει με επίσκεψη στο πάρκο του παλατιού Καντριοργκ και τον μεγάλο παραλιακό δρόμο Birgitta ατενίζοντας τον φινλανδικό κόλπο. Θα συνεχίσουμε για τον λόφο Toompea, το εσθονικό κοινοβούλιο και τον περίτεχνο Ρώσικο Ορθόδοξο Καθεδρικό Ναό του Αλέξανδρου Νέφσκι, χτισμένο στα χρόνια της Ρωσικής Αυτοκρατορίας. Από την κορυφή του λόφου θα απολαύσουμε την πανοραμική θέα-κάτοψη της πόλης με τους πύργους, τις κεραμιδένιες στέγες και τις γραφικές πλατείες Περνώντας από την Άνω στην Κάτω γειτονιά. Θα αντικρίσουμε ακόμη και σήμερα τη βαριά πόρτα που έκλεινε κάθε βράδυ για να διαχωρίζει την πάνω από την κάτω πόλη αλλά και θα διασχίσουμε το πιο στενό δρομάκι της περιοχής, εκεί όπου τρέκλιζαν οι μεθυσμένοι καθώς έπεφταν από το νήμα που τοποθετούνταν κατά μήκος. Περνώντας από την εκκλησία του Αγίου Πνεύματος και του Αγίου Νικολάου θα κατευθυνθούμε στο μοναδικό ανέγγιχτο γοτθικό δημαρχείο της Βόρειας Ευρώπης και θα περπατήσουμε στο μεσαιωνικό τμήμα της κάτω πόλης, ένα μέρος ανέγγιχτο από τον χρόνο. Στον ελεύθερο χρόνο που ακολουθεί περιπλανηθείτε στην όμορφη πόλη Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO και Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2011. Λιθόστρωτα δρομάκια, μυτεροί πύργοι, επικλινείς στέγες και εκπληκτικές εκκλησίες συνθέτουν ένα μοναδικό μεσαιωνικό σκηνικό. Περιδιαβαίνοντας το δρομάκι της Αγίας Αικατερίνης ή πίνοντας μπύρα σε ένα σκοτεινό κελάρι ή σε μια λουλουδιασμένη αυλή, θαρρούμε πως ο χρόνος κάπου εκεί έχει σταματήσει. Δείπνο.

Εκμεταλλευθείτε την τελευταία ελεύθερη μέρα στην Βαλτική καθώς το ταξίδι μας σήμερα τελειώνει και γεμάτοι συναισθήματα και πλούσιες εικόνες μεταφερόμαστε στο αεροδρόμιο του Ταλλίν για την επιστροφή μας στην Ελλάδα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

Η εκδρομή πραγματοποιείται σε συγκεκριμένες περιόδους.

Παρακαλούμε μεταβείτε στους τιμοκατάλογους μας για να δείτε τις εκδρομές που αναχωρούν.

 • Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι.
 • Παιδί έως 12 ετών στο ίδιο δωμάτιο με δύο (2) γονείς = -150€

Περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Με LUFTHANSA από Αθήνα και TURKISH από Θεσσαλονίκη .
 • Διαμονή: Ξενοδοχεία 4*s ως ακολούθως ή παρόμοια: Radisson Blu Olympia//Meriton (Ταλίν), Albert Riga/Radisson Blu (Ρίγα), Holiday Inn/Conti/Marriott Courtyard (Βίλνιους).
 • Γεύματα: Πρωινό μπουφέ καθημερινά στα ξενοδοχεία.
 • Γεύματα: Γεύμα ή δείπνο καθημερινά (6 συνολικά, ημιδιατροφή) στα ξενοδοχεία και τοπικά εστιατόρια.
 • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Επισκέψεις στα επιβλητικά κάστρα Τουράιντε & Τρακάι, στο περίφημο ανάκτορο Ρούνταλε, στον λόφο των Σταυρών και στο μουσείο των αυτοκινήτων αντικών.
 • Τέλη εισόδων (π.χ. μουσεία): Εισόδους κατά τη διάρκεια των ξεναγήσεων.
 • Αντιπρόσωπο/Συνοδό: Έμπειρο αρχηγό συνοδό του γραφείου μας.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Φ.Π.Α.
 • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες.

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Ποτά/αναψυκτικά κατά την διάρκεια των γευμάτων/δείπνων.
 • Φιλοδωρήματα.
 • Αχθοφορικά.
 • Προαιρετική ατομική ταξιδιωτική ασφάλιση κόστους 15€.
 • Ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο.

Old Town: Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ, η μεσαιωνική Παλιά Πόλη της Ρίγα είναι ένας γοητευτικός λαβύρινθος από στενά λιθόστρωτα σοκάκια και όμορφες μικρές πλατείες που σφύζουν από ζωή όλο τον χρόνο. Πάνω από 150 ιστορικά και αρχιτεκτονικά μνημεία συγκεντρώνονται εδώ, από τον 13ο έως τον 19ο αιώνα. Μια βόλτα στην Παλιά Πόλη είναι ένα συναρπαστικό ταξίδι στο χρόνο. 

Riga Cathedral: Αυτός ο πελώριος καθεδρικός ναός με τρούλο δίπλα στην κεντρική πλατεία της Παλιάς Πόλης, χρονολογείται από τον 13ο αιώνα και είναι ο μεγαλύτερος στη Βαλτική. Στο εσωτερικό του δεσπόζει από το 1880 ένα από τα μεγαλύτερα εκκλησιαστικά όργανα στον κόσμο με 6.768 αυλούς.
Διεύθυνση: Doma Laukums 1, LV-1050 Riga, www.doms.lv

St. Peter’s Church: Ο πανύψηλος γοτθικός ναός του Αγίου Πέτρου (1209) εποπτεύει την πόλη της Ρίγας από τα 123 μέτρα. Το περίφημο μπαρόκ καμπαναριό του προσφέρει την ωραιότερη δημόσια πλατφόρμα για μια ασύγκριτη θέα στην πόλη. 
Skārnu 19, LV-1050 Riga, www.peterbaznica.riga.lv

Museum of the Occupation of Latvia 1940-1991: Το Μουσείο Κατοχής της Λετονίας καταγράφει με εκτενή και εντυπωσιακό τρόπο την ιστορία μισού αιώνα καταπίεσης του λετονικού έθνους (1940-1991) από τη ναζιστική και τη σοβιετική κατοχή. 
Διεύθυνση: Strelnieku laukums 1, LV-1050 Riga, www.okupacijasmuzejs.lv

Freedom Monument: Σύμβολο του αγώνα των Λετονών για ανεξαρτησία και ελευθερία, το πανύψηλο άγαλμα της χάλκινης Ελευθερίας, δεσπόζει στην περιοχή των πάρκων ανάμεσα στην Παλιά και Νέα πόλη. Χτίστηκε το 1935 χάρη σε δημόσιες δωρεές και έκτοτε αποτελεί τόπο μνήμης και πολιτικών συγκεντρώσεων. Κάθε μία ώρα πραγματοποιείται αλλαγή τιμητικής φρουράς. 
Διεύθυνση: Brivibas Bulvaris and Raina Bulvaris, LV-1050 Riga

House of the Blackheads: Κτισμένο το 1344 για τις συναντήσεις της συντεχνίας των Μαυροκέφαλων (ανύπαντρων εμπόρων της εποχής), το περίτεχνο αυτό αρχιτεκτονικό διαμάντι γνώρισε πολλές καταστροφές πριν ανακατασκευαστεί το 2001 για τα οκτακοσιοστά γενέθλια της πόλης. 
Διεύθυνση: Rātslaukums 7, LV-1050 Riga, www.melngalvjunams.lv

Open Air Ethnographic Museum: Συναρπαστικό ζωντανό μουσείο που αναπαριστά με απόλυτη αυθεντικότητα τις συνθήκες ζωής τεσσάρων περιοχών της Λετονίας κατά τον 18ο και 19ο αιώνα, με φόντο ένα δασωμένο πάρκο δίπλα στις ακτές της λίμνης Jugla. Η ατμόσφαιρα της εποχής αναβιώνει μέσα από 100 ξύλινες κατασκευές, από αγροικίες και ανεμόμυλους έως εκκλησίες, αλλά και το προσωπικό του πάρκου που ακολουθεί τον ενδυματολογικό κώδικα και την καθημερινότητα των παλιών κατοίκων. 
Διεύθυνση: Brīvības gatve 440, LV-1024 Riga, www.brivdabasmuzejs.lv

Pilsetas Canals: Γνωστή ως το «Κανάλι της Πόλης», η παλιά αμυντική τάφρος της μεσαιωνικής Ρίγας, στριφογυρίζει σήμερα ανάμεσα σε μια ειδυλλιακή ζώνη πρασίνου και πάρκων που χωρίζουν την Παλιά Πόλη από την Art Nouveau Συνοικία του 19ου αιώνα. Η διαδρομή είναι μια από τις πιο όμορφες βόλτες της πόλης. 
Centrāltirgus iela 5, LV-1050 Riga

Art Nouveau Museum: Το αρχιτεκτονικό διαμάντι της Ρίγα είναι η Art Nouveau συνοικία της, η μεγαλύτερη και ωραιότερη στην Ευρώπη με τη σφραγίδα της ΟΥΝΕΣΚΟ. Το διαμέρισμα του διάσημου Λετονού αρχιτέκτονα Konstantins Peksens είναι σήμερα ένα εκπληκτικό μουσείο που αναβιώνει με κάθε λεπτομέρεια το στυλ της εποχής με έπιπλα και αντικείμενα που συλλέχθηκαν αποκλειστικά από την εποχή της ακμής του art nouveau, τον 19ο αιώνα.
Διεύθυνση: Alberta Iela 12, LV-1010 Riga, www.art-nouveau.riga.lv

Museum of the History of Riga & Navigation: Το παλαιότερο μουσείο (1773) της πόλης παρουσιάζει την πολυτάραχη ιστορία της Ρίγα από τους αρχαίους χρόνους έως σήμερα, με ιδιαίτερη έμφαση στην εποχή της μεγάλης ναυτικής ακμής της ως κέντρο του εμπορίου και της ναυσιπλοϊας. 
Διεύθυνση: Palasta iela 4, www.rigamuz.lv

 

Για αναχωρήσεις απο τη Θεσσαλονίκη περιλαμβάνονται οι ενδιάμεσες πτήσεις.

Παρακαλούμε ενημερωθείτε για τις αναχωρήσεις από τους τιμοκαταλόγους μας

Downloads

Τουριστικός οδηγός για το Βίλνιους


 (0,00) Αριθμός χρηστών που βαθμολόγησαν (0)Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα.
Τα πεδία με (*) είναι υποχρεωτικά προς συμπλήρωση.

 
Η εταιρεία μας διατηρεί και επεξεργάζεται δεδομένα σύμφωνα με τον κανονισμό GDPR (EE 2016/679) και για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται προς εξυπηρέτηση κάθε έννομου συμφέροντος ή υποχρέωσης της και για την θεμελίωση, άσκηση ή υποστήριξη νομικών αξιώσεων.
Πληροφορίες για την Προστασία ΔεδομένωνΠληκτρολογήστε τον κωδικό που εμφανίζεται παρακάτω:

salt-C3A1D759 


Εκδρομές στην Ευρώπη

Μεγάλα ταξίδια

Newsletter


ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΔΕΙΑΣ Ε.Ο.Τ.(ΜΗΤΕ) : 0933Ε60000204101
ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΛΗ
Login-iconLogin
active³ 5.4 · IPS κατασκευή ιστοσελίδων · Όροι χρήσης