Πανόραμα Αζορών Πορτογαλία Μαδέρα Ταξίδι 12 ημερών

Αναζητήστε το επόμενο σας ταξίδι εδώ

Πανόραμα Αζορών Πορτογαλία Μαδέρα Ταξίδι 12 ημερών

Πανόραμα Αζορών Πορτογαλία Μαδέρα 12 ημ.

H Πορτογαλία βρίσκεται στην Ατλαντική ακτή της Ιβηρικής χερσονήσου, στη Νοτιοδυτική Ευρώπη.

Μοιράζεται σύνορα με την Ισπανία στο Βορρά και την Ανατολή και περιβάλλεται από τον Ατλαντικό Ωκεανό στη Δύση και το Νότο. Επιπλέον, στο έδαφος της ανήκουν οι Αζόρες νήσοι καθώς και η Μαδέρα. Παρά το μικρό της μέγεθός, η Πορτογαλία επιδεικνύει μια αξιοπρόσεκτη ποικιλία γεωγραφικών χαρακτηριστικών, που ποικίλουν από παραθαλάσσιες ακτές μέχρι απέραντες πεδιάδες και θαυμάσιες ορεινές ζώνες, γεγονός που την καθιστά μοναδικό τουριστικό προορισμό.


Από 2.890,00 €

Εγγυημένες αναχωρήσεις κάθε εβδομάδα ολο τον Χρόνο. 
Πόλεις που επισκεπόμαστε :  Σαντιάγκο ντε Κομποστέλα, Πόρτο, Λισαβόνα
Επιλέξτε και Ταξιδέψτε mazi μας γιατί εχουμε: Απευθείας πτήσεις, Κεντρικά ξενοδοχεία, Τοπικός Ελληνας εμπειρος αρχηγος. Μεστές ξεναγήσεις με ειδικά ακουστικά, χρόνος ελεύθερος με πολλές προτάσεις για να κάνετε αυτό που εσείς θέλετε.  Μοιραζόμαστε mazi σας ολα οσα μάθαμε 30 χρόνια τώρα.
 
Καλέστε τωρα στην Αθήνα στο τηλ 210-6927000 ή στην Θεσσαλονίκη στο τηλ 2310-238025 η στείλτε mail στο [email protected]

Gallery

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για τη Λισαβόνα. Το απόγευμα θα ξεκινήσουμε την περιήγηση της πόλης που την εποχή των ανακαλύψεων του Νέου Κόσμου αποτέλεσε μία από τις πλουσιότερες και σημαντικότερες πόλεις της Ευρώπης. Το κάστρο του Αγίου Γεωργίου και η γραφική γειτονιά της Αλφάμα με τα στενά δρομάκια και τα παλαιά σαγηνευτικά παρηκμασμένα σπίτια αποτελούν την πιο ενδεδειγμένη εισαγωγή στο «πνεύμα» της πόλης. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο με πορτογαλική κουζίνα.

 

 

Σήμερα θα εγκαταλείψουμε προσωρινά την πόλη για να επισκεφθούμε το κοσμοπολίτικο Eστορίλ με το γνωστό του καζίνο, το παλάτι της φημισμένης Σίντρα και φυσικά το Κάβο Ρόκα, το δυτικότερο σημείο της Ευρωπαϊκής Ηπείρου στις ακτές του Ατλαντικού Ωκεανού. Στη συνέχεια επισκεπτόμαστε το γραφικό ψαροχώρι Kασκάις και αμέσως μετά κατευθυνόμαστε σε παραθαλάσσιο εστιατόριο με τυπική κουζίνα της περιοχής. Θα επιστρέψουμε στη Λισαβόνα νωρίς το απόγευμα και θα έχετε χρόνο στη διάθεσή σας για να απολαύσετε την βόλτα ή τα ψώνια σας στο κέντρο της πόλης.

 

 

Νωρίς το πρωί αναχωρούμε αεροπορικώς για την κοσμοπολίτικη Μαδέρα και την πρωτεύουσά της Φουντσάλ. Το απόγευμα θα γνωρίσουμε την μαγευτική πρωτεύουσα με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική και τους ανηφορικούς πλακόστρωτους δρόμους για να ανακαλύψουμε και εμείς την αιτία που οι Πορτογάλοι την αναφέρουν ως «Μικρή Λισαβόνα». Την ξενάγησή μας θα συμπληρώσει η επίσκεψη στους περίφημους βοτανικούς κήπους, που θεωρούνται οι ωραιότεροι του νησιού.

 

 

Η σημερινή μας μέρα είναι αφιερωμένη στην καταπράσινη δυτική πλευρά του νησιού με τα δραματικά τοπία, την πλούσια υποτροπική βλάστηση και τις εντυπωσιακές καλλιεργημένες πεζούλες που συνθέτουν το μοναδικό τοπίο για το οποίο είναι γνωστή η Μαδέρα. Διασχίζοντας τα δραματικά τοπία της νότιας ακτής και περνώντας από την διάσημη για τη θέα της Κάμαρα Ντε Λόμπους και την γραφική Ριμπέιρα Μπράβα, θα φθάσουμε μέχρι το βορειοδυτικό ακρωτήριο Πόρτου Μονίζ για να θαυμάσουμε την θέα στον Ατλαντικό από τις απόκρημνες ακτές του. Στη συνέχεια μέσω του παραλιακού Σεϊζάλ και του Σάο Βισέντε θα επιστρέψουμε γεμάτοι εικόνες στην πρωτεύουσα Φουντσάλ.

 

 

Νωρίς το πρωί αναχωρούμε αεροπορικώς για το νησί Σάο Μιγκέλ, το μεγαλύτερο από τα 9 νησιά του ηφαιστειογενούς συμπλέγματος των Αζορών που βρίσκεται 1.300 χλμ. δυτικά των ακτών της Πορτογαλίας στην καρδιά του Ατλαντικού ωκεανού. Η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη σε έναν μεστό γύρο της κεντρικής ενδοχώρας ο οποίος συνδυάζει με αριστοτεχνικό τρόπο την Μπαρόκ αρχιτεκτονική των ιστορικών πόλεων όπως η Ριμπέιρα Γκράντε και η παλιά πρωτεύουσα Βίλα Φράνκα με την καταπληκτική φύση και το μοναδικό παγκοσμίως θέαμα των ηφαιστειογενών λιμνών που περιβάλλονται από καταπράσινα απόκρημνα βουνά. Αργά το απόγευμα επιστροφή στην Πόντα Νταλγάδα.

 

 

Η γνωριμία μας με το νησί του Σάο Μιγκέλ κλείνει με την ξενάγησή μας στην πρωτεύουσα Πόντα Ντελγάδα όπου κυριαρχούν οι εντυπωσιακές εκκλησίες, οι γραφικοί πλακόστρωτοι δρόμοι κι ο κοσμοπολίτικος αέρας μιας πόλης που ήκμασε ως βασικός σταθμός της ναυσιπλοΐας μεταξύ Ευρώπης και Νέου Κόσμου. Το μεσημέρι μεταφερόμαστε στο αεροδρόμιο όπου μία σύντομη πτήση θα μας μεταφέρει στο νησί Φαγιάλ στη δυτική άκρη του συμπλέγματος και στην πρωτεύουσά του Χόρτα.

 

 

Η σημερινή μας μέρα είναι αφιερωμένη στην ολοήμερη εκδρομή με τοπικό φέρρυ μπόουτ στο νησί Πίκο που στα ελληνικά σημαίνει «Κορυφή» απλά και μόνο γιατί εκεί βρίσκεται η ψηλότερη κορυφή των Αζορών στα 2.350 μ. πάνω από το επίπεδο της θάλασσας ή αν το προτιμάτε η ψηλότερη κορυφή οροσειράς στον πλανήτη με τη διαφορά ότι το μεγαλύτερο μέρος της βρίσκεται κάτω από τη θάλασσα. Η θέα της επιβλητικής κορυφής κυριαρχεί στον ορίζοντα του νησιού ενώ παράλληλα οι βραχώδεις σχηματισμοί του Άρκος Ντο Κατσόρο, η λιλιπούτεια γραφική πρωτεύουσα Μανταλένα και το ενδιαφέρον Μουσείο των Φαλαινοθηρών θα ολοκληρώσουν τη μέρα μας.

 

 

Μετά το πρωινό θα ξεκινήσουμε την περιήγησή μας στο νησί Φαγιάλ αρχίζοντας από την πρωτεύουσα Χόρτα που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια για σκάφη αναψυχής τα οποία διασχίζουν τον Ωκεανό. Αφού απολαύσουμε τη θέα του γραφικού λιμανιού από το ύψωμα της Εσπαλαμάκα θα συνεχίσουμε για την περιοχή της Καλνέιρα στο κέντρο του νησιού με την υπέροχη προστατευόμενη βλάστηση ενώ στη συνέχεια θα φτάσουμε στην περιοχή Καπελίνιος όπου μας περιμένει η εμπειρία της «Νέας» Γης η οποία αναδύθηκε από την υποθαλάσσια ηφαιστειακή έκρηξη μόλις το 1957. Επιστρέφοντας στη Χόρτα θα σταματήσουμε στη γραφική Πόντα Φουράδα.

 

 

Η σημερινή μας πτήση θα μας φέρει στην Τερσέιρα (που σημαίνει τρίτη σε σειρά) γιατί είναι το τρίτο νησί των Αζορών που ανακαλύφθηκε το 1427. Η ξενάγησή μας στην πρωτεύουσα είναι αποκαλυπτική αφού δικαίως θεωρείται το πιο σημαντικό αστικό κέντρο των Νησιών και δεν είναι τυχαίο ότι λόγω του αρχιτεκτονικού πλούτου ανήκει από το 1983 στη Λίστα της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Το ιστορικό κέντρο που ονομάζεται Άνγκρα Ντο Εροΐσμο είναι μία θαυμάσια περιοχή με υπέροχη ρυμοτομία, εντυπωσιακά καλντερίμια και εξαίρετα λευκά κτίρια με τα χαρακτηριστικά κεραμίδια της πορτογαλικής αποικιακής αρχιτεκτονικής, το ομορφότερο αστικό σύμπλεγμα των νησιών.

 

 

Η γνωριμία μας με το νησί ξεκινάει από το Μόντε Μπραζίλ και συγκεκραμένα από την κορυφή Κρουζίνιας απ’ όπου θα θαυμάσουμε την μοναδική θέα της πρωτεύουσας από ψηλά ενώ στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε προς την ανατολική πλευρά του νησιού όπου η εκκλησία του Αγ. Σεβαστιανού με τον γοτθικό της Ρυθμό, η παραλία της Νίκης και φυσικά η περιοχή του Μπισκόιτος με τις διάσημες κάβες θα κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον μας.

 

 

Σήμερα επιστρέφουμε αεροπορικώς στην γηραιά ήπειρο και στην Λισαβόνα. Επειδή η Πορτογαλία είναι συνυφασμένη με τα μελαγχολικά τραγούδια Φάντος, δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε μία βραδιά στην γραφική γειτονιά της Άνω Πόλης σε παραδοσιακό κέντρο όπου θα δειπνήσουμε με τη συνοδεία των ιδιαίτερων σκοπών των Φάντος.

 

 

Η μέρα μας θα ξεκινήσει με τον Πύργο της Μπελέμ, το περίφημο Mοναστήρι των Iερονυμιτών που θα επισκεφθούμε εσωτερικά για να θαυμάσουμε τη μοναδική «Μανουελίνο» διακοσμητική και φυσικά την Cidade Baixa, την αριστοκρατική κάτω πόλη με τις φαρδιές λεωφόρους και τα επιβλητικά κτίρια, αδιάσειστο πειστήριο του μεγαλειώδους παρελθόντος της χώρας. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το παγκοσμίως διάσημο Μουσείο με τις Βασιλικές Άμαξες ολοκληρώνοντας τη γνωριμία μας με τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πρωτεύουσας της Πορτογαλίας. Το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

 
 • Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι.
 • Αναχωρήσεις και από Θεσσαλονίκη. Ρωτήστε μας  για τις τιμές.

Το ταξίδι περιλαμβάνει

 • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση).
 • Διαμονή: Ξενοδοχεία 4*sup, 3*.
 • Γεύματα: Πρωινό καθημερινά.
 • Μεταφορές: Όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Ξεναγός: Τοπικοί ξεναγοί.
 • Τέλη εισόδων (π.χ. μουσεία).
 • Αντιπρόσωπο/Συνοδό.
 • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες.

Τα ξενοδοχεία σας

 

 

 

Οι πτήσεις σας

 

 

Ο αρχηγός σας 

     

 

 

 

 

Προαιρετικές υπηρεσίες

Παρακαλούμε ενημερωθείτε για τις αναχωρήσεις από τους τιμοκαταλόγους μας

Downloads

Ίσως η πιο νοσταλγική πόλη της Ευρώπης. Χτισμένη στις εκβολές του μεγαλύτερου ποταμού της Ιβηρικής, του Τάγου, διαθέτει 20 αιώνες ιστορίας χωρίς όμως να παραλείπει και η σύγχρονη εικόνα.

Παρακαλούμε εάν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας με mail συμπληρώστε τα στοιχεία σας ( όσα και ότι θέλετε ) και την ζήτηση σας και στείλτε το mail . Εμεις αφού επεξεργαστούμε την ζητησή σας θα σας καλέσουμε στο τηλέφωνο για να σας στείλουμε την προσφορά μας, Ευχαριστούμε.
Τουριστικός οδηγος Λισαβόνας

Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα.
Τα πεδία με (*) είναι υποχρεωτικά προς συμπλήρωση.

 
Η εταιρεία μας διατηρεί και επεξεργάζεται δεδομένα σύμφωνα με τον κανονισμό GDPR (EE 2016/679) και για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται προς εξυπηρέτηση κάθε έννομου συμφέροντος ή υποχρέωσης της και για την θεμελίωση, άσκηση ή υποστήριξη νομικών αξιώσεων.
Πληροφορίες για την Προστασία ΔεδομένωνΠληκτρολογήστε τον κωδικό που εμφανίζεται παρακάτω:

salt-FFFFFFFF 


Εκδρομές στην Ευρώπη

Newsletter


ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΔΕΙΑΣ Ε.Ο.Τ.(ΜΗΤΕ) : 0933Ε60000204101
ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΛΗ
Login-iconLogin
active³ 5.4 · IPS κατασκευή ιστοσελίδων · Όροι χρήσης